تابلو کامپوزیت
رایج ترین روش ساخت زمینه تابلوهای تبلیغاتی، تابلو کامپوزیت است. بهترین کاربردی که برای ساخت تابلو کامپوزیت می توان بیان کرد این است که به عنوان یک نمای زیر کار بوده و تکمیل کننده تابلوهای حروف برجسته می باشد.
تمامی حروف از قبیل چنلیوم، تابلو استیل، تابلو وکیوم، تابلو پلکسی و … به راحتی بر روی آن قابل نصب هستند. کامپوزیت گزینه مناسب برای نما ساختمان های تجاری و اداری و تابلو مغازه می باشد. تابلو کامپوزیت در تابلوسازی بسیار رواج دارد.
تابلو کامپوزیت معمولا نیازی به شستشوی ندارند زیرا گرد و غبار موجود در هوا را به خود جذب نمی کند و دلیل آن نوع رنگ استفاده شده در آن می باشد که در اثر جریان هوا در ورق حالت الکتریسته ساکن ایجاد نمی کند. این خاصیت کامپوزیت در تابلو و یا نمای ساختمان باعث می شود که همیشه سطح بیرونی آن تمیز به نظر برسد.
تابلوسازی نشان شهر، تابلوساز برتر تهران با استفاده از کامپوزیت در زمینه های تابلوهای خود و ترکیب کامپوزیت با دیگر متریال های مناسب این کار مانند تابلو ترمووود، سمنت برد و … تابلوهای زیبا و چشمگیری خلق کرده است. سفارش طراحی تابلو بصورت آنلاین انجام می گیرد.
کامپوزیت دارای آلیاژ مقاوم، سبک و با دوام بوده و زمینه مناسبی برای ساخت تابلو حروف برجسته می باشد. تابلو حروف برجسته کامپوزیت در مقابل شرایط آب و هوایی مقاوم بوده و دارای خاصیت پاکسازی در برابر آلودگی های محیط و گرد و غبار است.
از برندهای کامپوزیت خوب و موجود در ایران می توان از : پرمیوم باند، آلکوباند، آلوباند، آلوتک نام برد.
تابلو کامپوزیت امروزه به عنوان تابلو تبلیغاتی مدرن، بسیار مورد استفاده قرار گرفته و یکی از رایج ترین روشهای ساخت تابلوهای تبلیغاتی است. کامپوزیت در لغت به معنای مخلوط مرکب میباشد و به صورت ترکیبی از ورق های آماده بوده که از جنس پلی اتیلن و آلومینیوم ساخته شده است. دو ورق آلومینیوم در دو طرف پلی اتیلن قرار گرفته و ورقهای کامپوزیت ساخته میشود. همچنین از مواد دیگری مانند چسب، لایه چسب عایق، لایه رنگ PVDF ، لایه رنگ پلی استر و پوشش مناسب از جنس نایلون نیز استفاده میشود.
مزایای ساخت تابلو کامپوزیت
- ضد زنگ و ضد حریق
- مقاومت بالا در برابر شرایط آب و هوایی
- نصب و ساخت راحت و تنوع در شکل پذیری بالا
- رنگبندی متنوع و زیبا
- قابلیت شستشو تابلو و جابه جایی آسان
مراحل ساخت و نصب تابلو کامپوزیت
قبل از نصب و ساخت تابلو کامپوزیت، ابتدا یک نقشه کامل از ابعاد و اندازه محلی که تابلو نصب می شود، تهیه می گردد و بعد از آن بر حسب زاویه سطح، ابعاد تابلو و مقدار جلو آمدگی آن، کامپوزیت را به پنل های کوچکتری برش داده و بعد قسمت هایی که قرار است به هم وصل شوند به اصطلاح شیار خورده و خم می شوند.
نصب تابلو کامپوزیت به دو روش زیر انجام میشود.
نصب تابلو کامپوزیت به روش اچ وال
در روش اچ وال از پروفیل هایی به همین نام استفاده می گردد. بطوریکه که ابتدا پروفیل ال روی پروفیل آهن نصب می گردد و ورق های کامپوزیت با پروفیل اچ به صورت پازل در کنار هم قرار می گیرند.
نصب تابلو کامپوزیبت به روش فیکس
در روش فیکس بعد از شاسی کشی با پروفیل های آهن ورق های کامپوزیت در ابعاد تعیین شده شیار خورده و روی شاسی با نبشی های آلومنیوم نصب می گردد. بطوریکه کامپوزیت های که شیار خوردند از داخل شاسی به هم دوخته می شوند.
تفاوت نصب تابلو کامپوزیت به روش اچ وال و فیکس
تفاوت این دو روش در این است که در روش اول پروفیل های اچ ال بر روی نمای تابلو مشخص بوده و از زیبایی کار می کاهد. و در روش دوم با توجه به اینکه به خاطر آهن کشی وقت بیشتری گرفته می شود ولی در عوض کار بسیار زیبا و حرفه ایی ساخته می شود.
کاربردهای متریال کامپوزیت:
در صنعت های مختلفی همچون خودروسازی، ساختمان سازی، هواپیما و دیگر صنایع، از متریال کامپوزیت بسیار استفاده میشود. صنعت تابلوسازی یکی دییگر از مشاغلی است که کامپوزیت در آن بسیار کاربرد دارد، می توان گفت کامپوزیت یکی از متریال های اصلی تابلوسازی محسوب می شود.
در تابلو سازی، این ورق ها بیشتر جهت نماسازی سردرب مکان های تجاری و اداری مورد استفاده قرار می گیرد که در اصطلاح به آن تابلو کامپوزیت می گویند.
در واقع از تابلو کامپوزیت به عنوان یک نمای زیر کار و تکمیل کننده تابلو به تنهایی و یا بصورت تلفیقی استفاده می شود.بر روی تابلو کامپوزیت، انواع حروف برجسته با پیام های تبلیغاتی نصب می گردد.
ساخت تابلوی کامپوزیت برای اولین بار به سال 1969 برمیگردد که توسط کشور آلمان بهره برداری شد. امروزه یکی از زیباترین و بروزترین تابلوهای تبلیغاتی که برای زیباسازی نما هم استفاده میشود، تابلو کامپوزیت است که برای نماهای ساختمان، تابلو سردرب مغازه ، جایگاه های سوخت و … بسیار کاربرد دارد.
مزیت ساخت تابلو کامپوزیت:
کامپوزیت دارای آلیاژ مقاوم، سبک و بادوام بوده و بستر مناسبی برای نصب انواع حروف برجسته میباشند. همچنین قابل پیاده سازی در رنگهای دلخواه و متفاوت هستند. این تابلو در مقابل اشعه ماورا بنفش و شرایط مختلف آب و هوایی مقاوم بوده و دارای خاصیت پاکسازی خودکار در برابر آلودگی های محیط و گرد و غبار است. به همین علت دائما زیبا و براق جلوه میکند و کثیف نمیشود.
ورق های کامپوزیت را میتوان خیلی راحت به شکل و فرم دلخواه تبدیل کرد. این تابلو قابل شست و شو، ضد زنگ، ضد حریق و عایق حرارت میباشد.
تابلو کامپوزیت در اقصی نقاط جهان در دسترس بوده و هزینه نصب و اجرای آن نسبت به متریال های دیگر، کمتر است. به این علت که ورق های کامپوزیت به صورت آماده هستند، مدت زمان نصب و اجرا این تابلو بسیار کمتر از سایر تابلوها می باشد.
ساخت تابلو حروف برجسته کامپوزیت :
با استفاده از متریال کامپوزیت، زمینه حروف این نوع تابلو ساخته میشود و نوع حروف به کار رفته، شامل حروف برجسته چلنیوم، حروف برجسته پلاستیکی، حروف برجسته فلزی، حروف برجسته استیل و سایر حروف برجسته است. طراحی تابلو کامپوزیت معمولا ساده یا ترکیبی از چند رنگ مختلف و یا ترکیبی از دو یا سه متریال مختلف میباشد.
مارک کامپوزیت موجود در ایران:
- تی ال باند TLBOND- آلوتک ALUTEK -طلوع باند TOLOOBOND
- سیگما باند SEGMABOND – آلکواستون ALCOSTON – پرمیوم باند PREMIUMBOND
- آلکوباند ALCOBOBD – آلومکس ALUMAX – شاین باندSHAINBOND
- گلکسی باندGALAXYBOND – سوپرباند SUPERBOND – آلپولیک ALPOLIC
- آلوتایل ALUTILE – آلوباند ALUBOND – آلکوبست ALCOWEST
- کوپکو COPCO – آلکونام ALUCONAM – اس ام پی باند S.M.P BOND