طراحی و ساخت تابلوهای راهنما
یکی از مرسوم ترین و یا به عبارتی پر استفاده ترین تابلوها را می توان تابلوهای راهنمای طبقات، تابلو راهنمای دیواری ، تابلو راهنمای اداری ، تابلو راهنمای ساختمان و … می باشد. تابلو راهنما وظیفه اطلاع رسانی و هدایت مخاطبین در مسیرهای درست در مکانهایی مانند ادارات، مجتمع های تجاری، هتل ها، بیمارستان ها، مترو و … را بر عهده دارند. طراحی تابلو راهنما به خاطر نوع کارکرد و محل نصب دارای انواع مختلفی می باشند که عبارتند از:
تابلوهای اطلاع رسانی
این نوع تابلو راهنما همانطور که از اسمش پیدا است وظیفه اطلاع رسانی به مخاطبین را دارد. که این اطلاع رسانی هم می تواند انتخاب مسیر باشد یا معرفی بخش یا مکان خاصی همانند تابلوهای راهنما مترو، بیمارستانها، فرودگاهها، هتل ها و …
تابلوهای اطلاع رسانی از لحاظ نوع ساخت و متریال های به کار رفته دارای انواع مختلفی می باشد. همانند تابلوهای محدب، تابلوهای تخت، تابلوهای اسمارت شیشه ایی و تابلوهای فریم لیس کامپوزیتی و …
تابلوهای مسیریابی
نصب این تابلوها موجب پرسشهای کمتر مراجعه کنندگان از مسئولین یک ساختمان و مجتمع شده و در صرفهجویی وقت و انرژی افراد بسیار حائز اهمیت است. با جابجا شدن اتاقهای یک شرکت، میتوان به راحتی تابلوی راهنما را نیز جابجا کرد و نیازی به صرف هزینههای اضافی نیست.
تابلو راهنما در مکانهای پرازدحامی که دارای بخشهای متعدد است میتوانید از اتلاف وقت ارباب رجوع ممانعت به عمل آورده و بازدهی یک مکان و خدمات رسانی را بالا ببرید، این تابلوها معمولا در ابتدای ورودیها، سر در واحدها، قسمت لابی و در بخشهای متعددی از راهروها یا سالنها نصب میشوند
این نوع تابلو راهنما عموما برای مشخص کردن مسیر یک مکان خاص یا مشخص کردن مکانی که در آن قرار دارید مورد استفاده قرار می گیرد. این تابلوهای راهنما عموما در سالن های مترو، فروشگاه ها، بیمارستان ها و … مورد استفاده قرار می گیرد. در طراحی تابلوهای مسیر یابی بایستی به نکات خاصی توجه کرد که عبارنتد از:
- ایجاد یک نقشه خاص برای هر محل که با دیگر مکانها متفاوت باشد.
- استغاده از علائم خاص و مرتبط با مکان مورد نظر
- ایجاد بهترین الگوی ساختاری
- به مخاطب اجازه ندهیم چندین انتخاب را برای یک مسیر داشته باشد.
- استفاده از یک نقشه کامل برای دید بهتر مخاطب از مبدا و مقصد مورد نظر
ساخت انواع تابلو راهنما
برای ساخت تابلوهای راهنما از متریالهای متعددی نظیر چوب، فلکسی، لایت باکس، پلکسی گلاس، آلومینیوم و کامپوزیت مانند تابلو کامپوزیت استفاده میشود و برای روشنایی تابلو sign از لامپهای smd بهره برده میشود. تابلو راهنما میتواند به صورت تابلو خطی، تابلو لیزری و تابلو چاپی مورد استفاده واقع شود که نوع انتخاب تابلو به مکان مدنظر، میزان نور مکان، بودجه و سلایق افراد بستگی دارد.
تابلو آویز
این تابلو به دلیل ارزان و شیک بودن، مشتریهای زیادی داشته و میتوان آن را در ابعاد و اشکال متنوع طراحی کرد. همچنین نصب و جابجایی تابلو آویز بسیار آسان است.
تابلو راهنمای دیواری
این تابلو که بیشتر قسمت آن به دیوار نصب شده، در کنار در اتاق نصب میشود. ویژگی این تابلو این است که هم از دو طرف و هم از رو به رو واضح و خوانا است. محل نصب آن روی دیواری که دستگیره در در آن سمت قرار دارد است.
تابلو راهنمای عمودی
این تابلو برای راهنمای مسیر در ساختمان ها استفاده میشود. تابلو راهنمای عمودی طراحیهای بسیار زیبا و مدرنی دارد.
تابلو راهنمای ایستاده
این تابلو که دارای طراحی مدرنی است، از صفحه کامپوزیتی با کیفیت ساخته میشود. این تابلو از لحاظ اقتصادی بسیار مقرون به صرفه است.
تابلو راهنمای طبقات
این تابلوها در قسمت ورودی ساختمان، آسانسورها و طبقات نصب میشوند و مشخصات هر واحد را نشان میدهند. پلاکهای ساینها به راحتی جابجا میشوند. لذا در صورت جابجایی واحدها و اتاقها، به راحتی میتوان اطلاعات آن را روی تابلوی راهنمای طبقات، تصحیح کرد.
تابلو راهنمای طبقات وسیله ای مناسب برای مشخص کردن طبقات و واحدهای یک ساختمان اداری، تجاری، مسکونی و غیره است که به مراجعین برای پیدا کردن واحد مورد نظرشان، کمک کرده و یک مورد ضروری برای تکریم ارباب رجوع محسوب می شود.
تابلو راهنمای طبقات انواع مختلفی دارد اما وجه اشتراک همه آنها معرفی قسمتهای مختلف یک ساختمان است. لذا این تابلو یک مورد لازم و ضروری برای هر ساختمانی است.
انواع تابلوهای راهنمای ساختمان باید دارای جذابیت و زیبایی داشته باشد که در بدو ورود مراجعین، نظر آنها را جلب کند. البته خوانایی و واضح بودن آن نیز بسیار مهم است. نوشته های روی تابلو باید به گونه ای باشد که توسط افراد مختلف قابل خواندن باشد.
یک تابلو راهنمای طبقات که طبق استانداردهای روز دنیا طراحی شده باشد، از سردرگمی و آشفتگی مراجعین جلوگیری می کند.
تابلو باید در مکان مناسبی نصب شود، تا به سهولت قابل دیدن باشد. روی تابلوها، المان های مختلف راهنمای طبقات مانند شماره هر واحد، لوگو و نام شرکت، راه پله، سرویس بهداشتی، ورود، خروج، آسانسور، پارکینگ، انبار و غیره درج می شود.
انواع تابلو راهنمای طبقات از لحاظ کاربری
- تابلو راهنمای طبقات در ورودی اتاق ها و بخش های اداری
- تابلو راهنمای دیواری ورودی اصلی
- تابلوهای آویز راهنمای مسیر های مختلف یک ساختمان
- تابلوهای راهنمای ایمنی مانند خروج اضطراری، شیر آتش نشانی، راه پله و آسانسور
- پلاک های راهنما مانند پلاک واحد، واحد انبار، وسایل و تجهیزات ساختمان و غیره
تابلوهای رومیزی
تابلوهای رومیزی، این نوع تابلو راهنما بیشتر در ادارات و سازمانها به منظور درج نام یا سمت شخص مورد نظر استفاده می شود. جنس تابلوهای رومیزی معمولا از جنس پلکسی، فلز، چوب یا شیشه می باشد.از مزایا یا ویژگی های تابلوهای رومیزی کیفیت و ماندگاری محصول در مدت طولانی ،مشخصات تابلو مانند اسم یا عنوان و …. قابل تغییر باشند، دارای ظرافت و زیبایی خاصی باشند، از لحاظ قیمت تمام شده مقرون به صرفه باشد.
نکات مهم در تابلو های راهنما
- تابلو راهنما شماره طبقات می بایست در راستای دید مراجعین و در محل های ورودی به هر طبقه جانمایی و نصب شوند.
- در مجتمع ها با فضای مشاعات نسبتا بزرگ نصب تابلو راهنما شماره طبقات امری است انکار ناپذیر.
- این تابلو ها می توانند با فرمت و شیپ مستطیل،مربع ،دایره و یا چند ضلعی اجرا شوند.
- در طراحی تابلو راهنما طبقات باید دقت نمود تا شماره طبقه علاوه بر زبان فارسی به زبان لاتین نیز درج شوند.
- این تابلو ها می توانند به غیر از فرمت مذکور،به صورت حروف با برجستگی نیز بصورت مستقیم روی دیوار نصب گردند.
- امکان اضافه نمودن نور پردازی با توجه به طرح و سایز در برخی از مدل ها امکان پذیر می باشد.
- تابلو شهر رزومه بسیار درخشانی در امر تجهیز اماکن مسکونی،اداری و تجاری به این دسته از تابلو ها را دارد.
- از دیگر تابلو های راهنما در اماکن مسکونی،تجاری و یا اداری می توان به تابلو علائم یا همان پیکتوگرام اشاره نمود.
- این دسته از تابلو ها با طرح و نوشته مشخص کننده محل خاص و یا دسترسی خاص در مجتمع ها می باشند.
- پیکتوگرام یا آیکون همان زبان تصویری بین المللی می باشد که گویای اسم یا مطلب در قالب تصویر هستند.
- در ساخت تابلو های راهنما باید به تضاد رنگی متن مندرج و پس زمینه تابلو دقت نمود
- تا شیواترین و گویاترین حالت را در انتقال مطلب به مراجعه کننده را داشته باشد.
- نوع فونت،سایز،جانمایی و ترتیب نوشتاری به زبان ها و تصاویر مخلف ازمهمترین مواردی است که در طراحی یک تابلو راهنما می بایست رعایت نمود.
- تابلوسازی تابلو شهر همواره سعی داشته تا در تمامی پروژه های اجرایی خود طرح
- و متریال همسو با فضای داخلی و یا خارجی باشد تا با ایجاد یک ارتباط صحیح
- و همگن علاوه بر زیبایی بخشی در عین حال کارایی تابلو ها را به حداکثر برساند.
- همینطور همواره سعی داشته ایم تا طرح و فرمت اجرایی هر تابلو برای هر پروژه منحصر بفرد باشد.
- زیرا بر این باوریم که تمامی جزئیات در یک تابلو ، زمینه هویت بخشی و برندینگ به آن مجموعه را فراهم می نماید.
- پس همواره جهت تجهیز محیط پیرامون خود به این دقت داشته باشین که جزئیات
- کلیات را خلق میکنند ، در انتخاب و گزینش نهایت دقت را به خرج دهید تا نتیجه کار هم به لحاظ فنی
- استاندارد باشد و هم دلچسب به لحاظ بصری.
نمایشگـر دیجیتـال
نمایشگر دیجیتال جایگزین مناسب برای تابلوهای ثابت و وایت برد قدیم هستند. نرم افزار هوشمند این نمایشگر قابلیت نصب بر روی گوشی هوشمند و ویندوز را دارد و اتصال بصورت بیسیم و wifi در نمایشگر تعبیه شده است. مناسب برای استفاده در محیط داخلی و فضای باز است.
تابلو نمایشگر دیجیتال برای نشان دادن ارقام به صورت الکتریکی می باشد. نمایش قیمت به صورت دیجیتال بسیار زیباتر و جذابتر می باشند.
ویژگی تابلو دیجیتال:
- سرعت بالای بروز رسانی اطلاعات
- امکان تغییر قیمت با گوشی
- هزینه نگهداری پایین
- بهترین متریال، بهترین نرم افزار، بهترین کیفیت
- سفارش و ساخت در ابعاد و طرح دلخواه
- ذخیره اطلاعات با قطع برق
- مصرف کم برق و عمر طولانی
- آیتم ها بصورت مگنتی بوده و قابلیت تغییر و جابجایی دارد.
کاربرد نمایشگر دیجیتال:
- نرخ قیمت صرافی ها
- شعب بانک ها و موسسات مالی
- فروشگاه ها
- حمل و نقل
- بورس
- صنف طلا و جواهر
- منو رستوران و فست فودها
- سوپر گوشت ها
- موبایل فروشی ها
متریال مناسب برای ساخت تابلو راهنما
برای ساخت تابلوهای راهنما از مواد و متریال هایی مثل : پلکسی گلاس، آلومینیوم، کامپوزیت، ام دی اف و استیل استفاده می شود.
پلکسی گلاس
پلکسی گلاس دارای رنگ بندی بسیار متنوع است و می توان از رنگ های مورد نیاز و دلخواه برای ساخت انواع تابلو راهنما استفاده کرد. پلکسی گلاس دارای طول عمر طولانی بوده و این موضوع می تواند برای استفاده از این تابلو ها اهمیت بسیار زیادی داشته باشد.
آلومینیوم
آلومینیوم یکی از فلزاتی به شمار می رود که دارای خواص بسیار زیادی است. برای مثال می توان گفت آلومینیوم در برابر رطوبت مقاومت بسیار زیادی داشته و از طرفی جلوه بسیار زیبا و دکوراتیو دارد. بدین ترتیب می توان از آلومینیوم برای ساخت تابلو راهنمای طبقات داخل و خارج از ساختمان استفاده کرد.
کامپوزیت
کامپوزیت از دیگر متریالی به شمار می رود که در ساخت تابلو راهنما کاربرد بسیار گسترده ای دارد. از مهمترین ویژگی های کامپوزیت می توان به شکل ظاهری بسیار مناسب آنها اشاره کرد. علاوه بر شکل ظاهری، مقاومت بسیار خوب این مواد در برابر عوامل مختلف محیطی باعث شده تا به هیچ عنوان دچار پوسیدگی و زنگ زدگی نشوند.
MDF
ام دی اف یکی از متریالی است که از نظر ظاهری دارای کیفیت بسیار خوبی بوده و تابلو هایی که با استفاده از ام دی اف ساخته می شوند دارای خصوصیات ظاهری بسیار مناسبی هستند. البته ام دی اف در برابر رطوبت مقاومت چندان زیادی ندارد، بدین ترتیب بهتر است در قسمت های داخلی ساختمان از تابلو های با جنس ام دی اف استفاده شود.
استیل
استیل یا همان فولاد ضد زنگ از جمله متریال بسیار پر کاربرد در صنعت تابلو سازی به شمار می رود. تابلو راهنمای طبقات را می توان با ورق های استیل تولید و مورد استفاده قرار داد. زیرا استیل هم زیبایی خاصی داشته و هم در محیط های باز قابل استفاده می باشد.
این موضوع به خاطر ضد زنگ بودن ورق های استیل می باشد. فولاد با وجود کروم و مولیبدن تبدیل به استنلس استیل می شود. لازم به ذکر است که در برخی از تابلو های استیلی نیاز است تا با برش لیزری و برش سی ان سی و حکاکی طرح مورد نظر را اجرا کرد تا با زیبایی هرچه تمام تر تابلو دیده شود.
تابلوهای راهنما به صورت ترکیبی نیز قابل تولید می باشند. برای این کار می توان دو نمونه از مواد اولیه را به صورت خلاقانه با هم ترکیب کرده تا یک تابلوی زیبا و با کیفیت تولید شود.